24 maart 2013 - Koude stormachtige zon(ne)dag

Teddybeertjes?
Staat ie op 2 poten en een derde hangt in de lucht?
Het blijkt allemaal verklaarbaar.
Bij het oversteken (overspringen) zakte ik wel 15cm in de blubber weg en viel bijna in het water.
Het was op zich een mooie dag, wel koud en heel veel wind, maar de zon was er wel bij.
Het was koud, maar ik was te warm gekleed om lange stukken stug door te lopen.
In de luwte waren drie reeën (waarvan hier twee bij elkaar) aan het grazen aan de rand van een heideveld.
Eerst dacht ik dat deze geit meer verwondingen had dan alleen achterop de hals (heb je dat wel gezien op de vorige foto?). Maar het was de harde wind die haar tegen haar haren in streek.
Moeder ree genietend van het zonnetje of sloot ze haar ogen als bescherming tegen de harde wind? Er zat veel zand in de lucht. M'n cameralens bleek bij thuiskomst vol zand te zitten. Vandaar dat niet alle foto's mooi scherp zijn geworden, denk ik.
Op een ander deel van de heide liepen ook 2 reeën. De ene leek op een zwarte reebok, maar het was niet dezelfde die ik vorige week zag. Deze is minder 'zwart' en deze heeft een vrij grote witte spiegel.
Die donkere heeft warempel ook een misvormd gewei. Zal het dezelfde 'eenhoorn' zijn, die ik hier vorige jaar ook zag? Ze krijgen elk jaar een ander gewei, maar deze heeft een soortgelijk gewei als een reebok die ik hier vorig jaar ook zag.
Einde wandeling.

Deze foto was te zien bij het TV programma "Door u gemaakt." van RTV Drenthe
Let op: Foto's en gedichten op deze website mogen niet, zonder toestemming van de eigenaar, overgenomen of anderszins, in originele of bijgewerkte vorm, gebruikt worden.
Copyright ©2019, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden. (02.04.02)