1 september 2010 - Avondwandeling - Boswachterij Hooghalen

Begin wandeling: 19:15h
Einde wandeling: 21:30h
Het weer: Zonnige avond met hier en daar een wolkje. Temperatuur rond de 16°C.
Aantal foto's: ca 50.

Een mooie avond om mijn vader de omgeving van de dassenburcht te laten zien. Deze nachtdieren lieten zich deze avond jammer genoeg niet zien.
Net als alle andere beesten overigens. Na die heel mooie wandeling begin augustus, kom ik hier maar weinig wild meer tegen. En als ik ze al tegenkom, dan was er toch enige afstand.
Uitzondering was de ree, die we direct in het begin van onze wandeling, na zo'n 200 meter lopen, tegenkwamen. We waren nog druk in gesprek over ditje en datjes, toen m'n vader me (vrij hard) opmerkzaam maakte dat er een ree in het graslandje liep. De ree bleef staan en keek ons enige tijd aan. Evenzo deden wij (niet elkaar, maar de ree natuurlijk). Even een paar foto's klikken en weg was ze.
Reegeit

Reegeit

Afbeelding
Op de terugweg begon het al snel donker te worden. De mist begon langzaamaan het landschap toe te dekken.
Afbeelding
Toen het echt helemaal donker was, kwamen we allemaal rare snuiters tegen. In dit geval geen dieren, maar mensen. Een stelletje had hun auto in het bos geparkeerd en ze waren net bezig met het aantrekken van beschermende kleding tegen bijen/wespen of iets dergelijks. Met die witte kleding en hoofdkapjes gingen ze vast geen reeën spotten.
Even later voegde reed er nog een auto naar deze plek. Let wel, we zagen alleen maar wat autolichten.
Dit gebeurde allemaal achter ons, maar voor ons was een auto aan de kant van de weg (een smalle landweg) gaan staan. Iemand met een zaklicht liep in de berm heen en weer en trok ook het struikgewas in. (zie foto hieronder)
Afbeelding
Let op: Foto's en gedichten op deze website mogen niet, zonder toestemming van de eigenaar, overgenomen of anderszins, in originele of bijgewerkte vorm, gebruikt worden.
Copyright ©2019, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden. (02.04.02)