9 juni 2010 - Da's een das

Het biljartavondje ging niet door. Jammer, eindelijk zou ik kennis maken met 'de biljartclub'.
Maar nu had ik eindelijk eens een avondje vrij en ik greep de kans aan om eens een avondwandelingetje te maken. Dit doe ik in m'n eentje maar heel sporadisch.

Het was een trieste donkere voorjaarsavond. Foto's maken zou zeer moeilijk worden, maar dat was ook niet echt mijn hoofddoel. Ik wou wel eens zien hoeveel reeën en ander wild je nou op een avond tegenkomt, als je lekker rustig aan doet en er verder geen andere mensen in de buurt zijn.

De eerste reeën en hazen waren al heel snel gespot! En ik moet zeggen; het waren er redelijk veel.

In de buurt van de dassenburcht liep daar toch wel onverwacht een das te snuffelen in het (donkere) bos. Vanaf het landweggetje waar ik liep, was het zo'n 6 tot 8 meter. Hij zag, rook of hoorde mij blijkbaar niet. Ik was lichtelijk verheugt van hetgeen ik nu weer meemaakte. Ik had nog nooit een das in het wild gezien, laat staan gefotografeerd.
In totaal heb ik wel een klein kwartiertje staan te fotograferen. Ik had nog wel langer kunnen en willen blijven, maar dan zou ik hem waarschijnlijk storen en het werd toch ook wel al aardig donker.

Zie hieronder een aantal van de vele plaatjes die ik geschoten heb. Ze zijn niet allemaal even scherp, maar het was voor mij ook een nieuwe ervaring om in het schemer en met handmatige scherpstelling te fotograferen. Volgens mij krijg je wel een aardige indruk hoe zo'n das er nu eigenlijk uitziet;
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Let op: Foto's en gedichten op deze website mogen niet, zonder toestemming van de eigenaar, overgenomen of anderszins, in originele of bijgewerkte vorm, gebruikt worden.
Copyright ©2019, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden. (02.04.02)