16 mei 2010 - Boswachterij Hooghalen

Een mooie lentedag in de bossen van Hooghalen.


Je kunt merken, dat het de laatste weken vochtig is geweest. Er zijn weer volop neefies (steekmuggen), die, als ze de kans maar even kregen, je probeerden lek te prikken. Gelukkig stond er op de vlakte een lekker windje, waardoor ze niet konden pakken.

Maar zo nu en dan moet je wel even stilstaan in de luwte om te genieten van al dat schoons:
Zwarte specht

Zwarte specht

Wat een mooi geluid maken ze toch als ze zingen of schreeuwen, hoe je het ook wilt noemen; het lijkt wel op het geluid van de bonte specht, maar dan veel harder, donkerder, doordringender en ... mooier.

Afbeelding
Reebok en reegeit in galop over de weilanden en akkers. Even later verdwijnen ze in het bos.

Afbeelding
Zelfde reebok, alleen een paar uur later, ergens midden in het bos, een paar kilometer verder dan waar ze het bos zijn ingegaan. Het mannetje wacht even op het vrouwtje om vervolgens hun uitstapje te vervolgen.

Afbeelding
Dat is nou jammer; een dode reegeit. Zo het ernaar uitziet heeft ze deze sloot nooit gezien. Waarschijnlijk is ze in het donker, tijdens de vlucht, in de sloot gevallen en heeft daarbij haar nek gebroken.

Afbeelding
Een mierennest in aanbouw. Het was een drukte van belang.
Let op: Foto's en gedichten op deze website mogen niet, zonder toestemming van de eigenaar, overgenomen of anderszins, in originele of bijgewerkte vorm, gebruikt worden.
Copyright ©2019, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden. (02.04.02)